Back to All Events

VI FEJRER AT HAVE FÅET 50.000 STØTTER

Den 10. dec. 2018 offentliggjorde Folkebevægelsen for asylbørns fremtid et borgerforslag, der skal sikre bedre rets- og levevilkår for afviste asylbørn i Danmark.

Den 8. juni 2019 er deadline for at have indsamlet de 50.000 støtter, der skal til for at få Folketinget til at drøfte borgerforslaget. #detkanvigodt.

Så skriv under på borgerforslaget nu ved at følge dette link - og og fordrer alle dine venner og bekendte til at gøre det samme:

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-02060

Når de 50.000 underskrifter er kommet i hus, fejrer vi det med en festlig reception i Trampolinhuset d. 8. juni kl. 17–18.

Alle events i Trampolinhuset er gratis, og alle er velkomne. Tilmeld dig her: https://www.trampolinehouse.dk/sign-up-special-event


BAGGRUND

Der findes i Danmark en gruppe børn, som ikke går i folkeskolen, ikke må få hjemmelavet mad og ikke må have køleskab i hjemmet. Det drejer sig om de ca. 130 afviste asylbørn, som lever en trøstesløs tilværelse i de nye hjem- og udrejsecentre Avnstrup og Sjælsmark.

Der bor de på ubestemt tid, for deres forældre har fået afslag på asyl men vil eller kan ikke rejse hjem, og politiet har i årevis ikke kunnet udsende dem.

Mange af børnene er født her eller har tilbragt det meste af deres liv i skiftende danske asylcentre, inden de blev flyttet til Avnstrup og Sjælsmark. De taler dansk og har primær tilknytning til Danmark.

Nu henlever de en barndom i undtagelsestilstand, som åbenlyst tilsidesætter børnenes tarv.

BORGERFORSLAGET

I henhold til FN’s Børnekonvention, som forpligter staterne til at sætte barnets tarv i første række uanset opholdsgrundlag, foreslår Folkebevægelsen for asylbørns fremtid at:

📍 alle afviste familier, som ikke har kunnet udsendes 18 mdr. efter endeligt afslag, tildeles midlertidig opholdstilladelse for 2 år ad gangen.

📍alle afviste børn garanteres optagelse i folkeskolen og ret til mad lavet af forældrene indtil udsendelse/opholdstilladelse er mulig.

SKRIV UNDER & DEL I DIT NETVÆRK

Følg dette link for at læse det fulde borgerforslag og for at skrive under – og opfordrer dine venner og bekendte til at gøre det samme:

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-02060

#rettilentrygbarndom