Back to All Events

NY DATO! 1. BEHANDLING AF BORGERFORSLAGET OM AFVISTE ASYLBBØRN

Screenshot 2019-10-26 17.06.16.png

Folketinget har givet os en ny dato! Torsdag den 14. nov. fra kl. 11:30–13. bliver Folkebevægelsens borgerforslag 1. behandlet i Folketinget.

25 tilhørerpladser er blevet reserveret til afviste asylbørn og deres forældre, som har hjulpet Folkebevægelsen med at indsamle de 50.000 støtter.

Behandlingen kan følges på direkte tv, enten via Folketingets tv-kanal eller på www.ft.dk/da/aktuelt/tv-fra-folketinget.

Bagefter præsenterer ca. 15 børn fra Udrejsecenter Sjælsmark den aktivistiske performance "Den Usynlige Mur". Performancen bruger det mimiske udtryk til at række udover ordet og sætte en anderledes dagsorden i den politiske debat.

Når 1. behandlingen er slut, henvises forslaget til Udlændinge- og Integrationsudvalget. Under udvalgsarbejdet, dvs. mellem 1. og 2. behandling af forslaget, har udvalget mulighed for bl.a. at stille spørgsmål om forslaget til ministeren, indkalde ministeren til et samråd om forslaget eller modtage en gruppe borgere i foretræde om forslaget. 

Hovedstiller Tone Olaf Nielsen og medstiller Michala Clante Bendixen fik 15 min. foretræde for udvalget torsdag d. 31. okt. inden 1. behandlingen for at forklare baggrunden for borgerforslaget.