AMBASSADØRER

 

I forbindelse med Folkebevægelsens store fakkeloptog den 16. dec. 2017 opfordrede en række kendte danskere
offentligheden til at deltage!

Se hvem nedenfor.

2017

Fodspiller Nadia Nadim

Skuespiller Thure Lindhardt

Skuespiller og musiker Mikkel Lomborg

Lenny & Waqas fra Outlandish

Filminstruktør Michael Graversen og børnepsykolog Mozhdeh Ghasemiyani


Hør fra hoved- og medstillere af Folkebevægelsens borgerforslag, hvorfor forslaget er vigtigt!

Forslaget blev offentliggjort 10. dec. 2018.

2018

Jeg har taget initiativ til borgerforslaget, fordi jeg qva mit arbejde i Trampolinhuset dagligt møder mange af de afviste børn og deres forældre. De beretter om et liv i dyb fattigdom præget af angst for fremtiden og en følelse af at være uønsket.
Jeg har mødt en ung pige, som har forsøgt selvmord, fordi hun ikke orker livet som afvist asylbarn længere, og en ung dreng som sover under sengen af frygt for at blive hentet af politiet.
Hjem- og udrejsecentrene er skampletter, som jeg helst så helt nedlagte. Men det er der næppe folkelig eller politisk opbakning til p.t. Så borgerforslaget er et forsøg på i det mindste at sætte en tidsgrænse for hvor længe et barn skal bo i dem – og forbedre deres levevilkår, mens de bor der.

– Hovedstiller Tone Olaf Nielsen
(Program direktør, Trampolinhuset)

Medstiller Michala Bendixen (forkvinde for Refugees Welcome og stifter af refugees.dk)

Jeg har valgt at være medstiller af forslaget, fordi børnene altid må komme i første række. Jeg kan ikke få det til at give mening, at man kan straffe børn for af presse deres forældre. Måltidet er en super vigtig ting, og noget af det der tales om, at vi skal blive bedre til at være sammen om i ellers velfungerende familier. Så når man tager den mulighed fra familier der allerede er pressede, ved man udemærket, hvor meget det skader. Det er ikke okay.

– Medstiller Shaka Loveless (musiker)

Da jeg i sin tid var medlem af folketinget, var jeg rundt om i verden stolt over, at Danmark var et foregangsland på menneskerettighedsområdet. Men det er vi ikke længere. Desværre. Bl.a. på grund af den måde, vi behandler de afviste asylbørn på. Derfor forslaget her.

– Medstiller Bjørn Elmquist
(advokat og fhv. medlem af folketinget)